Nebíčko v ústach

22.04.2014 17:24

Suroviny na cesto:

500g hladkej múky

200g krupicového cukru

200g tuku

2 vajcia

2 lyžice medu

2 lyžice mlieka

2 lyžice sódy

50 ml rumu

Suroviny na krém:

300 ml mlieka

150 g masla

1 a 1/2 lyžice hladkej múky

1 a 1/2 .lyžičky solamylu

1 vrecko vanilínového cukru

100g práškového cukru

Suroviny na orechovú zmes:

80g krupicového cukru

120g masla

300g orechov

3 lyžice medu

 

Postup:

1. V mise zmiešame hladkú múku+cukor+zmäknutý tuk+vajcia+med+mlieko+jedlú sódu. Vypracujeme si hladké cesto a necháme odležať v chlade. Potom cesto rozdelíme na dva diely a každý rozvaľkáme na plát hrubý asi 6 mm.

 

2. Pláty cesta položíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Jeden plát vložíme do vyhriatej trúby a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po upečení potrieme plát rumom.

 

3. Na panvici si rozpustíme cukor a vmiešame maslo, nahrubo nasekané orechy a med. Teplú zmes roztrieme na neupečený plát a vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 min.

 

4. Z mlieka+múky+solamylu+vanilínového cukru uvaríme hustú kašu a za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Postupne zapracujeme kašu a vymiešame hladký krém. Hladký korpus potrieme krémom a prikryjeme plátom s orechovou hmotou. Necháme v chlade odležať cca 2dni.

 

Dobrú chuť!