Nebíčko v ústach
Suroviny na cesto:
500g hladkej múky
200g krupicového cukru
200g tuku
2 vajcia
2 lyžice medu
2 lyžice mlieka
2 lyžice sódy
50 ml rumu
Suroviny na krém:
300 ml mlieka
150 g masla
1 a 1/2 lyžice hladkej múky
1 a 1/2 .lyžičky solamylu
1 vrecko vanilínového cukru
100g práškového cukru
Suroviny na orechovú zmes:
80g krupicového cukru
120g masla
300g orechov
3 lyžice medu
Postup:
1. V mise zmiešame hladkú múku+cukor+zmäknutý tuk+vajcia+med+mlieko+jedlú sódu. Vypracujeme si hladké cesto a necháme odležať v chlade. Potom cesto rozdelíme na dva diely a každý rozvaľkáme na plát hrubý asi 6 mm.
2. Pláty cesta položíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Jeden plát vložíme do vyhriatej trúby a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po upečení potrieme plát rumom.
3. Na panvici si rozpustíme cukor a vmiešame maslo, nahrubo nasekané orechy a med. Teplú zmes roztrieme na neupečený plát a vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 min.
4. Z mlieka+múky+solamylu+vanilínového cukru uvaríme hustú kašu a za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Postupne zapracujeme kašu a vymiešame hladký krém. Hladký korpus potrieme krémom a prikryjeme plátom s orechovou hmotou. Necháme v chlade odležať cca 2dni.
Dobrú chuť!