Višňovo-čokoládová torta
Suroviny:
Plát
8 Vajíčok
240g Cukru
60g Kakaa
180g Polohrubej múky
6 PL Oleja
2ČL Prášku do pečiva
Plnka
1 liter Smotany na šľahanie 33%
300g Čokolády na varenie
2 Mascarpone
Višňový kompót
1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne pridávame suché prísady (múka+ prášok do pečiva+kakao). Nakoniec pridáme olej. Cesto vylejeme na vymastenú formu alebo formu vystlatú papierom na pečenie. Pečieme na 200C. Cca 20-30min.
2. Zohrejeme si smotanu v ktorej rozpustíme čokoládu. A necháme odležať 24 hodín v chladničke. Na druhý deň pridáme mascarpone a dobre zmiešame.
3 Korpus si rozrežeme a potrieme džemom. Poukladáme višne a pokropíme rumom. Rovnomerne natrieme krém a zakryjeme druhou polkou korpusu. Ak robíte z väčšej dávky môžete urobiť aj viac poschodovú tortu.
4. Na vrch a boky torty nanesieme zvyšný krém a dozdobíme podľa potreby.
Prajem Dobrú chuť.