Višňovo-čokoládová torta

03.03.2014 13:16

Suroviny:

Plát

8 Vajíčok

240g Cukru

60g Kakaa

180g Polohrubej múky

6 PL Oleja

2ČL Prášku do pečiva

 

Plnka

1 liter Smotany na šľahanie 33%

300g Čokolády na varenie

2 Mascarpone

Višňový kompót

 

1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne pridávame suché prísady (múka+ prášok do pečiva+kakao). Nakoniec pridáme olej. Cesto vylejeme na vymastenú formu alebo formu vystlatú papierom na pečenie. Pečieme na 200C. Cca 20-30min.

 

2. Zohrejeme si smotanu v ktorej rozpustíme čokoládu. A necháme odležať 24 hodín v chladničke. Na druhý deň pridáme mascarpone a dobre zmiešame.

 

3 Korpus si rozrežeme a potrieme džemom. Poukladáme višne a pokropíme rumom. Rovnomerne natrieme krém a zakryjeme druhou polkou korpusu. Ak robíte z väčšej dávky môžete urobiť aj viac poschodovú tortu. 

 

4. Na vrch a boky  torty nanesieme zvyšný krém a dozdobíme podľa potreby.

 

Prajem Dobrú chuť.